A "banner"


bannerkészítés

A világháló egyik legkedveltebb hirdetési módja, ami nagyban hasonlít az újságokban látható hirdetésekre, és tetszőleges méretekben és helyeken lehet elhelyezni egy adott oldalon.
A banner fő célja a látogatók vonzása, úgy hogy rákattintva a reklámozó oldala nyílik meg.
A reklámot képekből készítik, melyek lehetnek álló képek ( mint pl , JPEG, PNG) vagy mozgókép (Animált GIF vagy Flash), és gyakran hangot is adnak a reklámhoz hogy erősítsék a reklám jelenlétét.
Weboldalunk reklámozásához nagyon sok ingyenes online bannerkészítőt is találunk a világhálón. Hátrányuk, hogy a készítő felirata megjelenik a hirdető kép valamelyik sarkában.
Mindezt elkerülhetjük, ha saját szerkesztőnkkel készítünk magunknak.
Erre a célra az Easy GifAnimator nevű programot használjuk, ami egyben gomb és bannerkészítő program is.
Letölthető a programok mappából.

A program képét láthatod. A nyillal jelölt helyen találod a banner készítés lehetőségét. Megnyitás után csak menj végig a sorokon és kattints nyugodtan mindenre, hogy lásd mit hol találsz. ( Ha nem értenéd a nyelvezetét...)

bannerkészítés

Megnyitása után kiválaszthatjuk a méretet, amekkorában bannerünket szeretnénk látni. A standard size az előre definiált méreteket adja, míg a Specify custom size az általad választottértéket mutatja (beállíthatod). Next ( tovább ) gombbal kiválaszthatod a hátteret. Egyszínű, színátmenet vagy kép.
A színátmenet formáját és színeit magad válaszhatod meg. A kép elhelyezkedése, felső rész, nyújtott vagy középen. Tovább lépve a szöveget írhatod be. A szöveg méretét, stílusát, elhelyezkedését, színét, mozgásirányát, ott tartózkodásának idejét mind, mind te magad állíthatod be.
Bannert nem csak ebben a programban lehet készíteni. Minden képszerkesztőben felirattal lehet létrehozni magunknak tetszőt és megfelelőt .Bármely képek összerakásával készíthetsz magadnak .Elektronikus "reklémtáblát" készíthetsz simán itt a gif-animator szerkesztőben is.
Nyiss meg egy képet, vagy animációt. A bal oldalon található "A" betünél indíthatod a szöveg varázslót.
Írd be a kívánt szöveget, válassz bannerkészítés méretet és színt valamint átmenetet. Mutatja mit is hoztál össze. A húzható csúszkákkal a sebességet állíthatod.
A szöveg elhelyezkedésének beállítására is van lehetőség. Próbálkozz és meglátod milyen ügyes kis bannereket készítesz magadnak.

Ne feledd, a képszerkesztés sok türelmet és odafigyelést igényel.
Ne add fel mindjárt, ha valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezted!

Sok sikert !


bannerkészítés

Kérlek, ha a segítségemmel készítettél bannert, említsd meg oldalam a weblapodon!Köszönöm !Social

Idézet (bölcsesség)

Egy rózsa éjjel-nappal a méhekkel álmodott, de a valóságban egy sem pihent meg a szirmain. A virág azonban tovább álmodozott. Hosszú éjszakáin elképzelte, hogy az eget ellepik a méhek, és sorra leszállnak, hogy megcsókolják őt. Így tudta kibírni másnapig, amikor a napsütésben újra kinyílt. Egyik este megszólalt a hold, aki ismerte a rózsa magányát: - Nem unod a várakozást? - Talán. De folytatnom kell a küzdelmet. - Miért? - Mert ha nem nyílok ki, elhervadok.

Amikor úgy érezzük, hogy a magány minden szépséget elpusztít, a túlélés egyetlen módja az, ha nyitottak maradunk.
Paulo Coelho

Ez is banner

bannerkészítés

Tanulás

"Mikor a szépet megismerik,felbukkan a rút is;
mikor a jót megismerik,
felbukkan a rossz is.
Lét és nemlét szüli egymást,
nehéz és könnyű megalkotja egymást.
Ezért a bölcs
sürgés nélkül működik,
szó nélkül tanít,
nézi az áramlást és hagyja, nem erőlködik,
alkot, de művét nem birtokolja,
cselekszik, de nem ragaszkodik,
beteljesült művét nem félti,
s mert magának nem őrzi:
el nem veszíti."
(Lao-Ce)

Bannerem (elvihető)

Lia banner