Egyszerű keret készítése

Egy egyszerű trükköt fedeztem fel a programban.


Itt közzé teszem


Megtetszett egy kép? Keretbe raknád? Kirándulásaidat családtagjaidat fotóztad, keretbe raknád?
Képeket szerkesztettél, de nincs megfelelő színű ** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **vagy mintázatú kereted ? Nem megfelelő a szélessége?

Szép keretet találunk az interneten, de saját izlésünknek megfelelő egyszerű kereteket is készíthetünk magunknak a már jól ismert és használt PhotoEffects programmal. A program egyik sajátossága az elkészített kép keretbe helyezése. A keretek ** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **szélességét mi magunk állíthatjuk és a kereteket tetszésünk szerint egymás mellé is rakhatjuk.Keskenyebb, szélesebb, virágos és gyöngyökkel kirakott stb. Ezeket mi magunk is elkészíthetjük, illetve ezek alapjait. A program, majd elkészíti a keretet.
Keretet bármilyen képből vagy képrészletből készíthetünk. Megtetszik egy kép, szép a színe vagy mintázata? Hát hajrá, készíts belőle keretet! Valamilyen alkotásod biztos jól mutat majd benne.

Válassz magadnak egy szerkesztő programot. Én a Microsoft Office Picture Manager ** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **programot használom egyszerűsége és gyorsasága miatt erre a feladatra. Akinek nincs meg ez a program választhat bármilyet, ami a képek átméretezésére vagy levágására alkalmas. Lehet ez még az általam bemutatott Microsoft Office PowerPoint vagy a PhotoScape nevű program de akár a GIFAnimator szerkesztő is alkalmas rá.

Nyisd meg a képet vagy képrészletet** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE ** az általad választott programban.Vágd ki azt a részt, amit képkeretnek gondoltál. A kivágott terület ne legyen nagy méretű, mert nehezen tölti be a program. A túl díszes részek nem mutatnak jól. A kép amit kivágtál többszöröződni fog a képeden visszintes és függőleges irányban. Átlátszó hátterű képet átalakítja és az átlátszó rész fehér színű lesz. Ezt vedd figyelembe. A kivágott kép méretének meg kell egyeznie visszintes és függőleges irányban is! Tehát a kép pontos méretekkel bír, ezért a kivágása odafigyelést igényel!** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **

Készíthetsz magadnak Te is, ha egy négyzetes méretet kitöltesz valamilyen színnel és pl. egy díszt teszel rá. Bármilyen méretű lehet, a program alkalmas a felhasználására. Ha egy pixelnyit is eltérsz a négyzetes mérettől a program nem megfelelően alkalmazza vagy egyáltalán nem mutatja meg! Lehet: 120x120 vagy 50x50. Bármekkora méretű.

Számítógépeden tudnod kell, hol van a AMS PhotoEffects program. Általában "C" meghajtó "Program Files" mappában. Keresd meg, nézd meg. Nyisd ki a programot és keresd meg a "Super" nevű mappát.** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE ** Na ebbe a mappába mentjük a képkeretnek szánt képeinket. A képkeretnek szánt képeid már a helyükön vannak, most már szerkeszthesz velük!
Nyisd meg az AMS PhotoEffects programot és próbáld ki!"Ügyes" voltál! Szebbnél szebb kereteket készítettél!


Gratulálok!

Social

Példa kép

** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **

Pozitív gondolat

"Játékaidat elvehetik, ruháidat, pénzedet is elvehetik mások. De nincsen olyan hatalma a földnek, amelyik elvehetné tőled azt, hogy a pillangónak tarka szárnya van, s hogy a rigófütty olyan az erdőn, mintha egy nagy kék virág nyílna ki benned. Nem veheti el senki tőled azt, hogy a tavaszi szellőnek édes nyírfaillata van, és selymes puha keze, mint a jó tündéreknek."
(Wass Albert)

Példa kép

** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **

Vidámság

"A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb semmi, ha nem vagy jókedvű."
(Anthony Robbins)