Az alap műveletek leírását láthatod  • képszerkesztés
  • képszerkesztés
  • képszerkesztés
  • képszerkesztés
  • képszerkesztés
  • képszerkesztés

Gyors leírások


Csillogás készítése a képre a meglevő szerkesztőinkkel.
A Photo Scape szerkesztőben összeállítunk egy tetszőleges képet. Az objektum fülre kattintva kiválasztunk egy díszítő elemet és a képre helyezzük. képszerkesztés Én egy csillogó effekt mintát választottam. A képre rámásoltam és a képet a CTRL-a billentyűkombinációval ( vagy a jobb felső sarokban található dupla levélpapírra emlékeztető ikonra kattintva ) vágólapra másoltam, majd a Gifanimator programban az edit-paste lehetőséggel beillesztettem. A mintákat egyesével lekicsinyítettem és a képet újra másoltam és az animatorba illesztettem. Aztán a kis csillogó képeket elforgattam és a képet újra másoltam. Az animator szerkesztőben mentettem.

A következő képet is hasonlóképpen csináltam. Az office programban levágtam a kép felső részét. A vizes hatású képszerkesztőben "vízhullámokat" készítettem rá. képszerkesztés A képet elmentettem ,majd a gif animator szerkesztőben megnyitottam. Ott az első képkockát kijelöltem és az edit fülre kattintva copy-t kiválasztva az "egérbe másoltam". Megnyitottam a Photo Scape, szerkesztő ablakát és a jobb felső sarokban levő menu- fotó beillesztése vágólapról-ra kattintottam. Már ott is volt a kép! Rátettem egy lepkét és a képet másoltam, majd a gifanimatorba illesztettem. Ugyanezt csináltam a másik két képpel is. A lepkét újra a képre tettem egy kicsit odébb,hogy mozgásnak látszódjon. Külön-külön másolva a gif animator nevü programba beillesztettem.

Készíthetsz keretben is vízhullámmal képet. A gif animatorból az első képkockát kimásolva a Photo Effects programba teszed át és keretbe rakod, mindig ugyanazzal a mérettel. Ott az edit-copy-t kiválasztva "visszaviszed" az animatorba és beilleszted, most már kerettel. A következő képpel ugyanígy és így tovább sorban. A legvégén a keret nélkülieket a piros +jellel ellátott ikonra kattintva kitörlöd és már a végeredményt láthatod.

A képek készítése nagy türelmet igényel!
Ne add fel mindjárt, ha valami nem úgy sikerül ahogyan szeretnéd!


Használt program: PhotoSpace, PhotoDream és GifAnimator
A PhotoScape szerkesztő megnyitása után a szerkesztő ikonra kattintva indítottam a képszerkesztést. Ott a jobb felső sarokban levő "Menu" gomb kiválasztásával az új fotó lehetőségét választva kezdtem a munkát.
A képméret és a háttér szín kiválasztása után a munkaablakban volt a natur kép. Erre az alul található "Objektum"-" Foto..." kiválasztásával tettem a kislány fényképét. Ezután ugyanezzel a lehetőséggel a keretet. A középtájon alul található "Fotó+Objektum" gombra kattintva egyesítettem a képeket és a kivágást választottam, ott is a kör kivágását. Erre azért volt szükség, mert a kislányt ábtázoló kép "kilógott" a keret alól. Háttérszín szintén fehér.
( Ezt is Te magad állíthatod be.) Miután ezzel elkészültem a képet mentettem.
Megnyitottam a PhotoDream szerkesztőt, ott kiválasztottam a mintát és a képre helyeztem. Miután ez megtörtént a képet mentettem. A zöld kis visszafele mutató nyíllal visszaléptem az eredeti képre és másik mintát, a felugró ablakban színt is választottam. Ezt is mentettem.Így készítettem 5-6 képet.
Megnyitottam a GifAnimator szerkesztőt ( azon belül a Create New Blank Animation ) és a képeket egymás után a zöld kis + jelet tartalmazó ikonra kattintva beillesztettem.
Majd a lejátszás ( megnéztem az animációt ) és elmentettem.
Csinálgass hasonlót, minden a kreativitásodra van bízva !

Jó szerkesztgetést kívánok!Használt program: PhotoSpace és AMS PhotoEffects
Megnyitottam a PhotoScape szerkesztőt. A szerkesztő kis ikonra kattintottam. A megnyíló ablakban a menu ikont választottam és az új kép opciót jelöltem. A kép méretét 640x480-ra állítottam, háttérszín mindegy. Bal alsó részben objektum fül kiválasztása után a hegyet nappal ábrázoló ikonra katt és a fotó beillesztése után a kék hátteret választottam a hátterek mappámból. Ismét az objektum fül, új fotó beillesztése és a kis angyalkát helyeztem el a nők-angyalok mappámból. A megjelenő ablakot "leokéztam" és a képen balra igazítottam. képszerkesztés Új képet helyeztem el, az álló angyalkát. A felugró ablakban az áttetszőségét 220-ra állítottam, így egy kicsit halványabb lett a körvonal, kicsit áttetsző az angyalka. A képen eligazítottam, ahogy szeretném. Az alsó részben a Fotó+Objektum fülre kattintottam, így a hátteret és az elhelyezett kis képeket egyesítettem. Átkattintottam a Főoldal fülre és a háttérfénnyel világosítottam nekem tetsző mértékben. Itt többféle választási lehetőséged van a kép színvilágának megváltoztatására. A hamvasítást választottam, a közepesre értéket.
A szűrők között tallózva az oldalszínátmenet kiválasztásával, a felnyíló kis ablakban a lent részt választva a színt kékre állítva készítettem egy kis átfedést a kép alsó részén. Keret szélesség értéke 0. Ezután a jobb felső sarokban levő két levélpapír egymáson ikon kiválasztásával a kép vágólapra került (újabb verziónál>>>menü-vágólapra másolás ) és máris illeszthettem az AMS PhotoEffectsbe. ( Annak megnyitása után a felső sorban levő Edit, majd a lenyíló ablakban Paste alkalmazásával.)

A PhotoEffects programban a Decoration fül kiválasztásával, ott az Artistic Frames sorra kattintva választottam egy nekem tetsző keretet. Mivel a keretkészítést már megtanultad ebben a programban, így már Neked is sok szép színes van. Ezek közül olyat választasz a képedhez, ami a legjobban tetszik. Akár kettőt is tehetsz rá, egyik keskenyebb, a másik szélesebb. A hozzáadáshoz ne felejtsd el az "Apply" gombot. Én a most látottat választottam, amit szintén én készítettem.
Ezek után a felső sorban levő Edit fülre, majd a Copy kiválasztásával a PhotoScape programba "mentem" vissza, és a menu-"fotó beillesztése vágólapról"-ra kattintottam. A kérdésre, amit a program feltesz, hogy az előző képet mentem-e, nemleges választ adtam, hiszen azt nem kívántam már tovább szerkeszteni. Az új kép a kerettel már ott is volt a szerkesztő ablakban.
Objektum fül alatt ott a "T" betű. Kiválasztottam és az angyalok szöveget írtam, árnyékkal. Az árnyékot a szöveg írásánál kell kiválasztani. A szöveget a megfelelő helyre igazítottam. Mivel a képet kicsit nagy méretűnek láttam a keret hozzáadása miatt, ezért az átméretezés gombot kiválasztva, beírtam a nekem megfelelő méretet. Az Anygyalkák feliratot a "helyére" igazítottam és a képet mentettem.


Ezek alapján Te is tudsz ilyen egyszerű képet készíteni.
Remélem hasznos volt az információ !
Jó gyakorlást kívánokHasznált program: PhotoScape és Easy Gif Animator

Megnyitottam a PhotoScape szerkesztőt, azután a szerkesztő fület. Nyitottam egy 640x480-as méretű képet egy absztakt színnel, ami biztos nem lesz az elhelyezett képeimen. Az objektum fül alatt levő kis hegyet ábrázoló képre kattintottam és a fotó beillesztése szöveggel kikerestem az elhelyezendő képet. Én most képkeretet választottam, ami GIF formátumú. Ez fontos, mert így nincs árnyéka és nincs elmosás a képen. Kerestem egy beleillő képet, és a női fejet választottam. Rátettem a keretre, majd alul a hátra helyezés gombbal a keret mögé vittem. Ez így meg is felelt.
A Fotó+ Objektum gombbal összeolvasztottam a három részt, majd a megfelelő méretűre vágtam.

képszerkesztés

A jobb felső sarokban levő "két levélpapír egymáson" ikonra kattintottam ( mert ez ugye a másolás vágólapra ikon, új verziónál lent >>> menü-másolás vágólapra...) és a már előzőleg megnyitott Easy Gif Animator programba illesztettem az Edit majd Paste szövegre történő kattintással. Az egyszínű hátterű gif képeket az animator szintelenné tudja varázsolni, ha a Frames Propiertes fület kinyitjuk (alul) és a jobb alsó részben megjelenő Set Tranparency gombra kattintunk. (Leírás a programnál)Ott kijelöljük azt a színt, amit átlátszóvá kívánunk tenni és voálá, már átlátszó is ! A Gif Animatorral kitölthetjük az átlátszó háttereket a munkaablakban az edit gomb kiválasztása után a festékes bödönnel. Választhatunk színátmenetet, amit mi magunk állítunk be és az átmenet irányát is mi szerkeszthetjük. Kitölthetjük viszont számunkra megfelelő képpel is vagy esetleg egyszínű is lehet. Csupán a belső ablaknál levő Edit fület nyitjuk és az ott található színátmenet ikont ( Rectangle tool ) választjuk.
Amint a képre kattintunk a program felajánlja a Gardient (színátmenet) vagy a "Picture or Texture" kitöltés képpel vagy textúrával lehetőséget. A gépünkön levő mappából kiválasztjuk a nekünk tetszőt és a kitöltést elvégezzük ott, ahol szeretnénk (kiüntjük a bödönnel). Ha elrontanánk a felső sorban levő visszanyíllal korrigálhatjuk az elrontott kattintást vagy választhatunk másik kitöltést. A képen látható kitöltéseket én is elvégeztem és a képet sikerült elkészíteni, alig 5 perc alatt.Amennyiben hasznos volt az információ használd fel más képek készítésénél is !

Használt program: PhotoScape, Easy Gif Animator, AMS PhotoEffects
és Reflet vizes hatású képkészítőA PhotoScape programban nyitottam egy képet, de akár készíthettem volna én magam is. Tetszőleges méretre vágtam és a képet elmentettem. A Reflet vizes hatású képkészítőben a mentett képet megnyitottam és a "perspective" kijelöléssel a lazább vízhullámokat választottam. Mivel a program alapból a teljes képre teszi a hullámokat én viszont kisebb képen szerettem volna alkalmazni,ezért a " Height%" (magasság) mértékét 40%-ra állítottam.
( A kép mozgását megnézheted, ha a "csapó" ikonra kattintasz.). A képet mentettem, majd a Easy GifAnimatorban megnyitottam. Az első képkockára kattintva egér jobb gombbal, majd copy és a képet már vittem is az AMS PhotoEffects progiba (Edit >>Paste), ahol is keretet tettem rá. Ott a felső sorban levő Edit fül nyitása után megint Copy és már a PhotoScape programba illesztettem be a menu gombnál ( Fotó beillesztése vágólapról. A szerkesztő részben dolgozunk !)

Az objekt fül nyitása után fotó beillesztése ( előző leirásokban megtalálható, hogyan... ) az angyal képét tettem be, ahol az elhelyezésnél az "x" illetve "y" tengely koordináták állításával a képet a bal alsó sarokba tettem.képszerkesztés A beállítások értékeit felírtam, hogy a következő képeken is pontosan ide kerüljön a kép. Aztán a már ismert módon "egérbe" másoltam a képet. Megnyitottam ismét az Easy Gif Animatort és "paste", a beillesztést elvégeztem. Visszamentem a másik nyitva levő animator programba az eredeti második képemhez ( Ugye minden program nyitva van , semmit nem zárunk be, míg mindennel kész nem vagyunk !), ami a vizes hullámok képeit mutatja. Egér jobb gomb, copy és irány az AMS PhotoEffects. Edit-paste (a kérdésre, hogy mentem -e az előző képet, nemleges választ adunk ) és erre is ráteszem a képkeretet. Ismét Edit-Copy és már megyek is a PhotoScape szerkesztőbe, ahol a Menu-fotó beillesztése vágólapról kiválasztásával elhelyezem a második képet. A kérdésre, hogy az előző képet mentem-e , nemleges választ adunk.Objekt fül kiválasztása , elhelyezni az előző kis képet ( nekem az angyal) és az előzőleg felírt beállítások szerint (az átméretezés és az "x" ill. az "y" tengelyek értékeinek beállításával) megint ugyanott van a kép, ahol az előzőnél volt. Ezt a képet is másoljuk ( előző képeknél már leírtam) és viszem a képet a Easy Gif Animator progiba. Ott az előző képre kattintva Edit-paste és már ott is a 2.kép.

A többi képet is ugyanígy másoljuk, keretezzük és illesztjük be. A sorrend fontos, a vízhullámok mozgása miatt. Az animator szerkesztőben megnézhetjük a képet: (Preview). A szerkesztő ablak feletti edit fülre kattintva az "A" betüt kijelölve a művünket akár alá is írhatjuk. A felirat elkészülte után ne felejtsd el kijelölni a " Copy Selection to All Frames " gombot, mert így minden kis képkockán rajta lesz a neved, különben csak villanó feliratként jelenik meg.


A leírást tovább tartott elkészíteni, mint magát a képet. Gyorsan megy és látványos dolgokat tudsz készíteni.

Használt program: PhotoSpace és Easy GifAnimator
Megnyitottam a PhotoScape programot, ott is a szerkesztő ablakot. A menu gombnál egy új kép készítését. Az Objektum fül alatt elhelyeztem a nekem tetsző hátteret, majd a kislányt tettem rá ugyanezzel a módszerrel.képszerkesztés A képen eligazítottam. A választott kép mérete nagyobb volt, mint amit ráhelyeztem, ezért a Fotó+Objektum fül kiválasztásával egyesítettem azokat és a körbevágás funkcióval a megfelelő mértűre vágtam. A Főoldal fül alatt keretet választottam és a képen alkalmaztam. Az Objektum fül fotó... kiválasztásával kis piros szívet tettem rá. A jobb felső sarokban a másolás vágólapra ikonra kattintottam és a képet a megnyitott GifAnimator szerkesztőben az Edit-Paste kiválasztásával elhelyeztem.

Visszamentem a PhotoScape szerkesztőbe, a kis szívre kattintottam a + jelnél megdupláztam és a méretén nagyítottam, odébb tettem és a képet újra másoltam az "egérbe ". GifAnimator szerkesztő-Edit-Paste és a következő kép már ott is volt. Vissza a PhotoScape szerkesztőbe, a kis sziveket dupláztam , odébb raktam és újra másolás, a GifAnimatorban beillesztés. Ezt annyiszor ismételtem, amíg a megfelelő darabszámú kis szívet rátettem.
A képet elmentettem és ennyi volt az egész.Hasonló díszekkel ugyanilyen mozgáskombinációt hajthatsz végre és szebbnél szebb képeket tudsz készíteni.

Jó gyakorlást kívánok!A képek készítése nagy türelmet igényel!
Ne add fel mindjárt, ha valami nem úgy sikerül ahogyan szeretnéd!

Social

Minta kép

képszerkesztés

Önismeret

"… előbb vagy utóbb rájön az ember, hogy ő maga saját lelkének főkertésze, életének irányítója. Felfedezi a gondolkodás törvényszerűségeit magában, és egyre pontosabban megérti, hogyan alakítják gondolatai jellemét, körülményeit és sorsát. "
(James Allan)

Minta kép

képszerkesztés

Siker(idézet)

"Ne akarj sikeres lenni - minél inkább célul tűzöd ki a sikert, annál biztosabban elkerül. A sikert nem lehet üldözőbe venni, ahogy a boldogságot sem: a sikernek magának mintegy mellékhatásként, önkéntelenül kell jelentkezni, mikor az ember valamely önmagánál nagyobb ügynek szenteli magát. "
(Viktor Frankl)