Programok  • Microsoft Office PowerPoint
  • PhotoDream
  • PhotoEffects
  • PhotoScape
  • Reflet vizes hatású képkészítő
  • Easy Gif Animator
  • Magic Photo Editor
  • Kép retusáló
  • Naptár készítő
  • Kép effektező


A háztartásokban képszerkesztés megtalálható asztali vagy hordozható számítógépen az esetek többségében Windows program van telepítve.
A Microsoft cégnek egyéb szoftverein kívül egyik alap programja az Office. Sokan használják a Word, Excel és PowerPointot.(Dokumentumok,táblázatok,bemutatók készítésére.)
A Net-en keringő pps-ek sokasága is az Office-ban íródott.képszerkesztés Mi most ezt a programot, a PowerPointot hívjuk segítségnek .
(Aki nem ismerné: a start menü megnyitása utána minden program/ Microsoft Office/ Microsoft Office PowerPoint).
A legegyszerűbb képszerkesztő, külön letöltést nem igényel! Megnyitása után a felső menüsorban a beszúrás gombbal (régebbi verzióknál eszköztár, beszúrás és valami ...) a kép beszúrása. A beillesztett képre kattintva azt alakíthatjuk, húzhatjuk bármely irányban ezzel növelve vagy csökkentve a méretét. Alakzat kijelölésnél különféle formákat adhatunk neki. A képre beilleszthetünk újabb képet vagy képeket és szöveget.képszerkesztés A szöveg megírása után betűformát válthatunk és a színét vagy kitöltését is mi határozhatjuk meg (csak ne felejtsd el kijelölni)! A képnek vagy szövegnek az egér jobb gombjával történő kattintásával választhatjuk a formázását. Térhatás, árnyék, körvonal stb. Képeinket vagy a szöveget az elrendezés fül alatt levő beállítások szerint hozhatjuk előbbre vagy tehetjükhátrébb, tükrözhetjük vagy akár fejtetőre is állíthatjuk azt.
Amennyiben egy képünknek fehér (vagy más egyszínű ) háttere van, és azt el szeretnénk tüntetni, úgy azt a kép kijelölésével (dupla klikk) és a megjelenő eszköztárban az újraszínezés és átlátszóság megadása lehetőséget választva ,majd a színre kattintva tehetjük meg (verziófüggő a lehetőség).

képszerkesztés

A szerkesztés sok türelmet igényel. Ne add fel mindjárt, ha valami nem sikerül!

képszerkesztés

A kész képet a fájl- mentés másként kiválasztásával (újabb verziónál a bal felső sarokban található színes ikonra kattintva) érhetjük el, ahol FONTOS megjegyezni, hogy a fájl típusa JPEG formátum (tehát kép) legyen. Egyéb esetben a szerkesztő az alapprogramban (bemutató) menti alkotásunkat.képszerkesztés A PowerPoint sokoldalúsága miatt minden lehetőséget leírni nem áll módomban.

képszerkesztésAmennyiben elakadnál és kérdésed van írj nyugodtan, válaszolok.

A képeket mind az Office-ban szerkesztettem.

Jó szerkesztést!


LETÖLTÉS

Egyszerű képszerkesztő! Nagyon könnyen kezelhető a felület! Különféle effektekkel díszitheted a képeid. Megnyitsz egy képet és a bal oldali menüsorban válogatva díszítést tehetsz rá. Lehet egyet, de lehet többet is! Rengeteg variáció közül választhatsz! A díszítés hozzáadása az Apply gombbal történik. Ha elrontottad a Cancel gombbal törölheted a kiválasztást. A díszítés színét a Change color-nál tudod kiválasztani, amennyiben a program lehetőséget biztosít rá. A save gombra kattintva elmented a végeredményt.

Amennyiben gondod akadna a telepítéssel írj...
Néhány minta kép amiket én díszítettem fel.

képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés


Jó szerkesztést!


LETÖLTÉS képszerkesztés

Könnyen kezelhető képszerkesztő program, mellyel különféle látványos effektusokat, dekorációs elemeket vagy akár egész kompozóciót is alkalmazhatunk a képeken. A lehetőségeket a baloldalon található feliratok segítik.
Kicsomagolás után ne felejtsd el a mellékelt kódot berni!

képszerkesztés

Az effektusokat egy előnézeti képben láthatjuk a munkaablakban a preview megnyomása után. Az effekt hozzáadása az Apply gombbal történik. képszerkesztés Hátteret tehetünk a kép mögé vagy akár képkeretbe is elmenthetjük. Nagyon szép kereteket találunk a programban. Csak önálló keretezésre is használható! Kép mentése (save) képszerkesztésa fejlécnél történik.

A képszerkesztőt nyugodtan töltsd le.

Néhány kép amit ebben a szerkesztőben készítettem, illetve itt kereteztem.

képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés

Jó szerkesztést!


LETÖLTÉS

A program talán az egyik letöbbet "tudó" képszerkesztő.képszerkesztés Letöltöd és kicsomagolod. Kis terjedelmű, így gyorsan megy. A kezdőoldalon már láthatjuk, mennyi érdekes dolgot kínál számunkra. A képszerkesztésen túl nyomtatni lehet naptárat, kottát stb., konvertálhatunk JPEG formátumra, fotózhatjuk a képernyőnkön levő ablakot vagy annak bizonyos részét (Print Scrin), diavetítést nézhetünk képeinkből, azokat akár fel is darabolhatjuk, gif animációt készíthetünk vele, több képet eggyé kovácsolhatunk, de egyszerre több képet is szerkeszthetünk ugyanazon beállításokkal.képszerkesztés A szerkesztőben a képeidet különféle összeállításban rendezheted.Az oldal ikonra kattintva tudsz belépni. Jobb oldalon kiválasztod az elrendezést, baloldalról pedig egyszerűen behúzod a képeidet.Az elrendezés felett találod a színek, keretek és vastagság lehetősőgeit.

Amint a képpel végeztél mentheted is azt, de folytathatod a munkádat, hisz lehet rá írni és effekteket is tehetsz rá..
Menj tovább a szerkesztésbe (jobb fent találod).
Amennyiben önálló képpel szeretnél dolgozni, abban az esetben a szerkesztőt nyisd meg. A szerkesztőben a főoldal címszó alatt vannak a szűrők, ahol különféle módosításokkal csinosíthatod a műved..
Itt is adhatsz neki keretet, körbevághatod, forgathatod vagy tükrözheted. Tehetsz rá díszeket vagy egy másik képet és még sok mást csinálhatsz vele az objektum címszó alatt. Láthatod nagyon sokoldalú a program.Remélem megnyerte a tetszésed!
Néhány kép, amit ezzel a szerkesztővel készítettem.

képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés


Jó szerkesztést!


LETÖLTÉS


A programot egyenesen az asztalra telpítsd! Csak onnan működik !

Vizes hatású képeket egyszerűen tudunk készíteni ezzel a programmal.
A szerkesztőben a megnyitás után válasszunk egy képet maguknak és kattintsunk a reflet gombra (olyan mint egy filmbéli csapó).
Máris látjuk a végeredményt. Amennyiben "lazább" hullámokat szeretnénk, vagy annak mozgását csillapítani, azt az options gombnál tehetjük meg. A képkockák számát és a vízhullám területét állíthatjuk a képkocka szám ill. a % gomboknál. A perspective és regular gomboknál a hullámzás nagyságát tudjuk szabályozni. Képünket formázzuk, vágjuk le egy másik szerkesztőben és itt csinosítsuk!
Próbálkozz nyugodtan, ha nem teszik amit látsz NE MENTSD EL!

Jó gyakorlást kívánok !

Néhány kép, amit ebben a szerkesztőben készítettem.

képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés


Jó szerkesztést!


LETÖLTÉS

képszerkesztés

A programot egyenesen az asztalra telepítsd! Onnan hibátlanul működik !

Animált (mozgó)képek készítésére szolgál a gif animator nevű program.képszerkesztés A szerkesztő megnyitásakor választhatjuk az új animáció készítését(varázsló segítségével) vagy meglevő szerkesztését. Képeink vagy csak egy kép egyszínű hátterének "eltüntetésére" is alkalmas. A program használható gombok és bannerek készítésére is. Képeinkre szöveget írhatunk. Több képre azonos szöveg esetén ne felejts el kattintani a "minden képkockára" (Copy Selection to All Frames) gombra. Hátteret állíthatunk be a képekre és alkalmas a kép (gépünk alap programjaként meglevő paint) képszerkesztőben történő szerkesztésre is. A bal oldalon látod a képeidet a jobb oldalon a munkaablak.képszerkesztés Edit fülön tudod szerkeszteni (törlés,rajzolás,szövegírás stb.) A baloldalon található "A" betűnél tudsz a képre szöveget írni, melynél a szöveget szerkesztheted az általad megjelölt mozgással és ideig!
Kattintgass nyugodtan, próbálj ki mindent. Nem tudod elrontani, legfeljebb kezded előről!
Mentés a kis lemez ikonnal. Save (mentés) vagy save as (mentés másként). Ezt ajánlom, mert így nem írja felül az eredeti képet, de döntsd el magad!
A képeket gif animatorral készítettem.

képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés

Jó szerkesztést!


LETÖLTÉS


A programot WinRar kicsomagolóval az asztalra egy mappába bontsd ki, hogy hamar megtaláld!
A mappát lehetőleg a nevére kereszteld !A mappát megnyitva, azonnal ott találod a kis lilás jelet, mellyel indítható a program. Már aktíválva van, nyugodtan használhatod! Rendkívül egyszerű képszerkesztő program.

A program megnyitása után a Backdrop gombbal tudsz új képet elhelyezni az ablakba. Erre teheted a kis képet vagy képeket. A képet bárhova elmozgathatod, kicsinyítheted, nagyíthatod !
A maszk gombbal a kép formáját választhatod. Annak átlátszóságát is az határozza meg.Tehetsz rá figurákat sablonból a Cartoon gomb kiválasztásával, virágokat a Flower gombbal.Szöveget helyezhetsz el a Text gombbal. A szöveg színét Te határozhatod meg.

Magic Photo Editor

Képedet gyönyörű keretbe rakhatod a Frame gomb kiválasztásával. A program közel 160 szebbnél szebb keretet tartalmaz. A képszerkesztő csak "jpeg" ( fotó ) és "bmp" ( interneten találhatsz ilyet ) képek beillesztésére alkalmas.
A program hibája, hogy a képméret igen nagy, azt célszerű mentés után egy másik képszerkesztőben átméretezni. Remélem megnyerte tetszésed és bátran használod !
A képet ebben a szerkesztőben készítettem.Jó szerkesztést!


LETÖLTÉS

Ez ugyan nem egy képszerkesztő program, de úgy gondolom mindenkinek szüksége lehet rá, aki fényképez vagy ha fényképeit mással is meg szeretné osztani.

A programot WinRar kicsomagolóval az asztalra bontsd ki!


"Ne fényképezz, herpesz van a számon! " vagy "Pont most, amikor zsíros a hajam?"vagy "Miért van körülötted mindig annyi ember?" Ilyen és ehhez hasonló mondatok hangzanak el sok esetben, amikor fényképezni szeretnénk.
NO! Ez most már nem gond! A programmal varázsolhatunk!
Indítás után feltétlenül nézd meg a videót, akár egyenként a képre kattintva. Közben ne mozgasd az egeret!
Megláthatod, mennyi mindent tud !
Eltünteti a pattanásokat, a zsíros hajból selymesen fénylőt csinál. A felesleges dolgokat elvarázsolja. A képet lehet élesíteni, homályosítani. Meleg színhatást érhetünk el vele.
KARCSÚSÍT! (A képek körvonalának eltolásával.) Átszinez, forgat, dupláz, tükröz, vörös szem eltüntetésére is alkalmas, és sorolhatnám.

Mindezt magyar nyelven ( Csak indítás után válaszd ki !!!)

Ezeket is ebben az átalakítóban készítettem !

képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés képszerkesztés

Jó szerkesztést!


LETÖLTÉS


Letöltés után csomagold ki egy általad kigondolt mappába, majd okvetlen olvasd el az " olvasd el.txt " fájlt!


A felhasználási és telepítési paramétereket abban találod !
képszerkesztés

Hamarosan itt a karácsony!
Ajándéknak vagy csak úgy magunknak is készíthetünk falinaptárat, esetlegesen kis méretnél zsebnaptárat. A program ugyan nem magyar nyelvű, de egyszerű ikon készlettel bír, így a navigálás nagyon könnyű.
A naptár készítő programban csinálhatunk éves és havi naptárakat is. Az évek száma már több évvel előre is mutathat. A szebbnél szebb képeinket most ajándékba adhatjuk szeretteinknek naptár formájában.
Akár az év minden hónapjára készíthetünk aktualitásokkal tűzdelt lapokat. Kisunokánk éves fejlődését is megmutathatjuk a következő évi naptárunkon.
Minden a magunk elképzelése szerint és a kreativitásunkon múlik. Az elkészített naptárat már csak egy jó nyomtatón kell kinyomtatni, vagy ha igazán szépet szeretnénk, nyomdába is vihetjük. Egyszerű, olcsó ajándék !
képszerkesztés Az ikonokra kattintva láthatod mennyi lehetőséged van. Több méretben készíthető
( magad határozod meg ), bármilyen kép elhelyezhető rajta vagy akár háttérképnek is beteheted amit oda szántál.
Mivel nem magyar nyelvű, ezért az aktuális ünnepeket a sablonból vedd ki és a saját dátumaidat írd be. A színes labda ikonnál találod a gyári beállításokat. Töröld mindet és a Te ünnepeidet írd be. Szombat vasárnapot külön színnel jelöli. A színeket betűtípust magad határozod meg. Külön szöveget is írhatsz rá. Sőt az egész naptárat, vagy annak egy részét keretezheted is. Mozgathatod a sablon által előre betett hetek vagy hónapok oszlopait! Igazán a saját izlésedre szabhatod! Mindent nem írhatok le, magadnak kell kiépíteni az elrendezést. Bármin változtatsz a Make Calendar gombra kattints és készül amit elterveztél....
Pipáld ki a free mode ikont, és mindent elmozgathatsz oda, ahol látni szeretnéd ! Külön képet is tehetsz rá a layer segítségével...Kattogj nyugodtan bármire, lásd a lehetőségeket. Ha ráéreztél az ízére, készülhet az ajándék!
A kész naptárat menteni itt nem tudod de lehetőség van a kész kép másolására. Edit-Copy.
A másolat akár a PhotoEffects vagy a PhotoScape szerkesztőbe ( vagy ami neked van) átvíve már menthető!Jó szerkesztést!


LETÖLTÉS

Ez a program ugyan nem egy képszerkesztő, de jó tulajdonságainál fogva képeinket effektezhetjük vele.Lehetőségünk van a plug-inok beépítésére a programba.A Photoshop, a PaintShop vagy a PhotoFiltreStudió programok sem tudnának a plug-inok nélkül olyan szép hatásokat elérni. Mindegyik programnak vannak önálló beépített effektjei, de kiegészítőként integrálhatunk mindegyikbe. Plug-in nélkül kisebb a fájl méret, gyorsabb a telepítés. A kezdő képszerkesztők is könnyedén alkalmazhatnak a képeiken különféle hatásokat.A program azért az alapvető képszerkesztői funkciókat tartalmazza. ( képméretezés, elforgatás, vörös szem eltüntetése, színkonverzió, élesítés, negatív kép ). Lehetőségünk van a programban átalakított kép másolására és másik programba történő beillesztésére anélkül, hogy azt a gépünkre mentenénk.Ezenkívül a legfontosabb a különféle hatások alkalmazására. A beépített funkciók alkalmazásán kívül az úgynevezett 8BF plug-inok integrálására.

A programot mentsd a letöltési mappába, majd csomagold ki és először a setup.exe fájlt futtasd. Válaszd a C meghajtó programok mappát, majd abba telepítsd. Ezután futtasd a magyar nyelvi fordítást az irfanview_lang_hungarinan.exe fájlt. Ez a magyarosítás. Azután az irfanview_plugins_428_setup.exe fájlt, mert ez az alkalmazható pluginok engedélyezésére szolgál. A program megnyitása után a nyelvet az Options (balról a 4.) oszlopból, majd a második sort választva ( Change language) állíthatod be. képszerkesztés A plug-inokat egy mappába mentettük. Az IrfanView megnyitása után az általunk szerkesztett képet vagy beillesztjük, de másolhatunk közvetlenül az internetről is, és azt is beilleszthetjük ide (Beszúrás menügomb) vagy mappából választunk egyet. A kép-hatások menüpont alatt találjuk az alapvető képi hatásokat, de itt integrálhatjuk be a programba a meglévő plug-injainkat is! Megnyitjuk tehát az Adobe 8BF szűrő...( beépülő) sorunkat. Ott találjuk azt az ablakocskát, ahova beilleszthetjük a plug-injainkat. képszerkesztés Egy kis magyarázat a gombokhoz:

Add 8BF filters:

"Add hozzá a választott plug-injaidat". Itt választjuk ki azokat, amelyeket használni szeretnénk.

Start Selected filter:

A kiválasztott effekt indítása.

Undó filter:

visszalépés az effekt alkalmazásából.

Remove filter:

Az adott filter törlése. Tehát, ha nem tetszik ebből a programból töröljük. Később ismét integrálhatjuk, hiszen a mappánkban bent van.

Remove All Filters:

Minden kiválasztott filter törlése.( Csak ebből a programból törlődik, később ismét betölthetjük.) Válasszunk másik plug-int.

Átnevezthetjük plug-injainkat, hogy a későbbiekben könyebben dolgozzunk. A nevet magunk határozzuk meg, csak arra vigyázz, hogy a névben ékezet NE szerepeljen, mivel a program angol nyelvezetű.

A pluginok telepítése a program mappájába történik, onnan tudjuk alkalmazni azokat.C meghajtó-Program Files-XnView-8BF mappába történik!

Pluginokat erről az oldalról is tölthetsz le.Jó szerkesztést!

Social

Photo Effects

képszerkesztés

Célok (idézet)

"A dolgok leírásával járó fegyelem az első lépés a célkitűzés megvalósítására. Beszélgetések során az ember mindenféle homályos megfogalmazással és badarsággal élhet, gyakran észre sem veszi. De ha leírjuk gondolatainkat, valami arra kényszerít bennünket, hogy belemenjünk a részletekbe. Ily módon nehezebb becsapni önmagunkat."
(Lee Iacocca)

Vízes hatás

képszerkesztés

Igazság (idézet)

" A legjobb dolgok mindig a közelünkben vannak. A lélegzet az orrunkban, a fény a szemeinkben, a virágok a lábunknál, a munka a kezünkben, az Igazság ösvénye elöttünk. Ne kapaszkodjunk a csillagok felé, de becsüljük meg a hétköznapi feladatainkat abban a biztos tudatban, hogy a mindennapi kötelesség és a mindennapi kenyér a legédesebb dolog az életünkben."
(Robert Louis Stevenson)