Saját keret készítése

Felhasznált program: PhotoScape és Easy gif AnimatorMost, hogy már megismerkedtünk egy-két programmal az oldalon, készíthetünk magunknak saját "telekeretet "is .
Nem kell már vadászgatnunk az interneten, ki készített új, számunkra tetsző és megfelelő képet, képkeretet. kijelölKészíthetünk magunknak újat, szépet.

A karácsony közeledtével a sok apró ajándék egyike lehet, a saját kép bekeretezése, megfelelő háttérbe helyezése. Keresgélhetünk képet "keretnek valót", de készíthetünk magunk is. Bármelyik is legyen, az elkészítés menete egyforma.
Nyissuk meg a PhotoScape szerkesztőt ( a szerkesztő ablakot) és /vagy készítsünk új képet, vagy válasszunk egyet a gyüjteményünkből!
Az objektum fül alatt rajzoljunk egy képkeret formát. Itt ugye választhatunk több közül.
A kijelölés háttérszíne különbözzön a képen található színektől. Ez fontos lesz a későbbiekben, mert ez a rész lesz szintelen, átlátszó.jelölés A rajzolással addig próbálkozzunk, míg a megfelelő elrendezés nem sikerül.
Amennyiben úgy gondoljuk, hogy a képünkre a keret fölé, még valamilyen díszt szeretnénk elhelyezni, ezt most is, de a későbiekben is megtehetjük. Én most tettem rá, többet is. A képre tett díszek , másik képek egymás feletti elhelyezkedését változtathatjuk a kis ikonokra történő kattintással. Próbáld csak ki, működik!

A képre itt is és a későbbiekben is írhatunk kedvünkre..A képet egyszerűen vágólapra helyezzük (jobb felső sor, két levélpapír egymáson ikon), és megnyitjuk a GifAnimator szerkesztőnket. Ott is a " General Tasks " oszlopból a " Create New Blank Animation " sort. Legfelső sor Edit-(lenyíló fül) paste, és már bent is a kép.
képszerkesztés

A Frame Propiertes ( tehát kép adatok) fül van nyitva. Jobb oldalon találjuk az átlátszó háttér kijelöléséhez levő gombot.(Set Transparenty). Ezt megnyitjuk és az előzőleg kijelölt egyszínű foltra kattintunk. Voálá..........A képkeret elkészült. Most már családtagjaink képeit is alá tudjuk rakni és még díszíthetjük is !
Fájl-Save As ( kép mentése másként) és a képet gif( átlátszó hátterű kép) formájában saját névre keresztelve menthetjük is későbbi felhasználásra.
Remélem sokat segítettem.

képszerkesztés

A kész "mű" itt látható!
Természetesen elviheted!Csinálgass hasonlót, minden a kreativitásodra van bízva !

Jó szerkesztgetést kívánok!

Social

Értékek

"Tanulj a múltból. Ne érj úgy életed végére, hogy azt érezd, nem is éltél igazán. Sokan, amikor elérnek arra a pontra, hogy el kell hagyniuk a földi világot, utoljára még meglátják az örömet és szépséget, amely csak azért nem lehetett az övék, mert féltek élni."
(Clearwater)

Példa kép

képszerkesztés

Kommunikáció

"A beszéd képessége emberi kiváltság, a hallgatni tudás emberi kiválóság. A kimondott szavak mögött szándékok rejlenek; a hallgatásba bölcs megértés, türelem, tisztelet vegyül. Egy embert inkább hallgatásából, semmint beszédéből ismerhetünk meg - vagyis abból, hogy kellő pillanatban hallgatni tud."
(Tatiosz)

Példa kép

Advent

Szeretet

"Talán úgy kellene élnünk - hiszen ki tudja, meddig élhetünk? - hogy széppé tegyük a magunk, és lehetőleg a mások életét is mindaddig, amíg ez lehetséges."
(Lőrinc L. László)