Légy üdvözölve !


BöngészőkFirefox, Internet Explorer, Safari, Google Chrome, Opera

Böngészőnek, keresőnek (angolul browser)  nevezzük azon programokat, amelyekkel az interneten található tartalmakat lehet megtekinteni, illetve az interneten keresztül elérhető szolgáltatásokat használni.

Ezek az alkalmazások képeket, videókat, más alkalmazásokat (például Java) képesek önállóan, vagy úgynevezett beépülők (pluginek) segítségével megjeleníteni, futtatni. A legelterjedtebb böngészők egy sor egyéb funkcióval is rendelkeznek, mint például a levelezés, illetve olyan kényelmi szolgáltatásokkal, mint a biztonságos böngészés, a felugró ablakok tiltása vagy a több lapon böngészés lehetősége.

Legelterjedtebb böngészők az Internet Explorer, a Mozilla Firefox, a Google Chrome, az Opera vagy a Safari.

Mindegyik böngészőnek megvan a maga előnye és hátránya is. A Google Chrome nem túl régi böngésző. Én a magam szavazatát erre a böngészőre adom, gyorsasága és egyszerűsége miatt. Átlagos internet felhasználó könnyen elboldogul vele, a legújabb technikával dolgozik és gyorsasága nagy előny!

Nem érdemes a gépünkre több böngészőt telepíteni (de ezt döntse el mindenki maga), mivel azok kereső motorja lassítja a kis teljesítményű gépek futását. Számítógépünk alap böngészője az Internet Explorer ( Operációs rendszerünk Microsoft Windows XP ), melyet nem lehet törölni. E mellé legfeljebb egy újabb böngészőt telepítsünk, és gondoljuk meg melyiket.

Amennyiben váltani szeretnénk, telepítsük fel az újat, de töröljük a nem kívánatost. A gépen a nem kívánt programokat a Start menü- vezérlőpult-programok telepítése és törlése menüpont alatt lehet törölni. Klasszikus beállítási módnál Start menü-beállítások- vezérlőpult-programok telepítése és törlése.

A programok között keressük meg a nekünk megfelelőt és kattintsunk a módosítás törlés-re. A törlésnél nagy figyelemmel járjunk el, csak azt töröljük, amiben biztosak vagyunk.