Légy üdvözölve !


Eszköztárak, toolbar..


eszköztárak

Számítógépünkre programok telepítése során többféle kiegészítők is települnek. Ezeket lehet, hogy látjuk a telepítés során, de fogalmunk nincs róla, hogy kellenek-e vagy nem, így a telepítés a beállított alapján történik. Aztán a böngészőt megnyitva nagy a meglepetés. Eddig nem látott sorok díszelegnek a tetején. Egy csomó felesleges ikonnal, amikről azt sem tudjuk mi micsoda. Kattogunk ide-oda, aztán megint csak települ valami és fogalmunk nincs mit tegyünk.  A nagy nézelődésben és keresgélésben végül ráakadunk egy kis szürke kockára (x), amivel az adott sort éppen töröljük a felső eszköztárból, de sokan nem is tudják, hogy tulajdonképpen csak a láthatóságát törölték, magát a "programot", az eszköztárat nem. És ez a háttérben fut, ahányszor a gépet bekapcsoljuk és nem tudjuk miért olyan lassú az Explorer vagy a Firefox. Sokszor már annyi eszköztár van fent, hogy nem is látjuk a megjelenő oldalt.

sok eszköztár egymáson
Amint megjelenik egy nemkívánatos eszköztár a böngésző ablakában írjuk fel a nevét (baloldal és az ikont is látjuk), majd menjünk a programok telepítése és törlése mappába (Start menü-(Beállítások)-Vezérlőpult-Programok telepítése és törlése) és keressük meg. Egy FONTOS ismertetőjele van, a nevében szerepel a "toolbar" kifejezés. Tehát pl: Yahoo Toolbar, vagy ASK Toolbar  MSN Toolbar és sorolhatnám. Kinek egyik, kinek másik jelent meg a sorban. Ne féljünk tehát kitörölni, de a törlés nagy odafigyelést igényel, nehogy eltévesszük a sort.

toolbar törlés

Egy eszköztárat javasolok meghagyni, ami a képen épp törlésre jejölve látható (a példa kedvéért történt), mert a Google eszköztárban a magyarra történő fordítás lehetősége megvan. Ezt érdemes kihasználnunk, ha nem értünk az adott oldal nyelvén, ahol épp böngészgetünk. Ha nincs meg ez az eszköztár itt letöltheted.

Explorerhez

Firefox-hoz

A Google Chrome alapból fordít, ha beállítod.
 

Remek, megint sikerült a gépedet védened a szeméttől és nem kényszeríted felesleges munkára !
Lap tetejére