Légy üdvözölve !


Keresési szolgáltatók...


kereső motorok 

A böngészönk sorában egy-egy szót beírva kereshetünk kifejezésekre, a kifejezést tartalmazó oldalakra. A szó begépelése esetén a rendszer elkezdi keresni a kifejezést. Attól függetlenül, hogy melyik keresőt alkalmazzuk mindegyik "dolgozik", hogy a lehető legrelevánsabb oldalt és a lehető leggyorsabban mutassa meg, még akkor is, ha alapértelmezettként mi a google keresőt használjuk. Sokan nem is tudják mik ezek vagy miért vannak ott. Nem is szükségesek. Akiknek mégis kell, azok tudják hogyan használják. Tehát, ha nem használjuk ezeket a keresőket, tüntessük el ill. működésüket állítsuk le. Ezáltal az Explorer vagy Firefox is gyorsabban mutatja meg a keresési eredményt, nem "fagy" le a művelet vagy esetleg a böngésző. 

Ezt úgy tehetjük meg, hogy az Internet Explorer esetében a jobb felső sarokban levő nagyító melletti kis nyilat lenyitjuk és a keresőszolgáltatók kezelése sort választjuk.

keresőmotorok kezelése

 Az ablakot megnyitva láthatjuk az explorerben levő keresőszolgáltatók listáját. A megfelelő sorra kattintva beállíthatjuk az alapértelmezett keresőnket. A feleslegeseket pedig eltávolíthatjuk. 


kereső szolgáltatók törlése
 Vizsgáljuk meg ezt a Firefox esetében. 

Firefox keresők

Ezzel a gépünket sem terheljük feleslegesen, a kívánt keresés gyorsabban fut le a gépünkön.

 Remek, megint sikerült a gépedet gyorsítani, mivel  nem kényszeríted felesleges munkára !
Lap tetejére