Légy üdvözölve !


Új stílus vagy hagyományasztal
 

Számítógépünk kijelzője a monitor, amely lehet kisebb vagy nagyobb méretű. A monitor beállításait egyénileg határozhatjuk meg. A Windows operációs rendszerek az alap sablont a kék színű megjelenést választották, állították be alapként. Ezt viszont pár kattintással megváltoztathatjuk. 

Amennyiben Neked ez megfelelő vagy csupán már megszoktad, akkor ne is olvass tovább!

Azoknak, akik szeretik a változatosságot, esetleg harmónikusabb színekre vágynak maguk is formálhatják a megjelenést. Ehhez zárj be mindent a gépeden, és az egér jobb gombjával kattints az ablak egy üres pontjára (oda, ahol nincs ikon). A felugró kis ablakban kattints a tulajdonságok sorra. Ezt megnyitva ilyesmi ablakot kapsz. Válaszd a megjelenés "fülecskét" majd az "ablakok és gombok" sor alatt a kis fület kinyitva válaszd a klasszikus Windows stílust. A színséma alatt több összeállításból választhatsz. Amelyikre kattintasz, az azonnal látszik a kis ablakban. De ezzel még nincs vége.. Ha valamelyik színösszeállítás megtetszett, de abból 1 vagy 2 színen változtatnál, akkor arra is lehetőséged van. 

ablak

Kattints a speciális sorra és a következő ablakban válogass a lehetőségek közül. A sorok mellett láthatod az éppen aktuális szít és arra kattintva választhatsz magadnak másikat. Ha az alapszínek nem tetszenek válaszd a több szín lehetőségét, ahol is a 164 millió szín egyike közül az egér mozgatásával Te magadnak állítod be , amelyiket szeretnéd. A jobb oldalon a kis csúszkával enyhébb színt is "összehozhatsz". Kattints az alkalmaz, majd az OK gombra és pár másodperc múlva ( a rendszer beállítja) láthatod az eredményt.

ablak2

Az ablak színét (ami mindig fehér) én alapból átállítom. Egyrészt bántja a szemem, másrészt képek szerkesztésekor jobban látom a fehér alapú képek széleit, nem mosódik bele a háttérbe.

 Akik nem szeretnének ennyit "bajlódni" a beállítással, azoknak is kitaláltak "valamit". A kék sablon mellet létezik az "ezüst" és a "zöld" sablon is. Ennek kiválasztása a megjelenés-Windows XP stílus kiválasztásával, majd a színsémánál valamelyik szín kattintásával lehetséges. Alkalmaz, majd OK gomb és másodperceken belül frissült a képernyőd megjelenése.

ablak3


Lap tetejére