Légy üdvözölve !


Monitor hátterének beállítása Monitorunkon bármilyen képet beállíthatunk háttérképnek. Ezt tehetjük a böngészőkből vagy a gépünkön található bármelyik képből.

Kép beállítása a gépünkről...

Bármelyik mappából kiválaszthatjuk a képet. Megnyitjuk a mappát és az egér jobb gombjával kattintunk. Beállítás az Asztalon háttérképként sort választjuk..

háttérkép beállítás PC ről

Kép beállítása Internet Explorerből 

Sok esetben találunk az interneten valami szép képet. Nem szükséges azt a gépünkre menteni. Egyszerűen beállíthatjuk az ott talált képet is a gépünk megnyitáskori háttérképeként. Egyszerűen csak ki kell választani ezt a lehetőséget. Rátaláltunk egy szép képre...egér jobb gomb és válasszuk a beállítás háttérképként lehetőséget.

háttékép mentése explorerből
Lehetőség szerint nagy méretűképet válasszunk, ami elég éles marad a nagyméretű monitorokon is. Ha ezt mégsem sikerül elérni, akkor lehetőség van a kép alakítására. Nyissuk meg az asztal megjelenítést. ( Egér jobb gomb az asztal egy üres pontján. Tulajdonságok, majd Asztal nevű fülecske.) Ott szabályozhatjuk a kép megjelenését. Ez vonatkozik a gépünkről kiválasztott kép esetére is. Jelen esetben még a középen opció szerinti beállítás látható...Ok gomb és a kép már az asztal háttérképe.

háttérkép beállítás 

Háttérkép Mozilla Firefoxból

Ugyanúgy járunk el, mint az Explorernél, egér jobb gomb a képre és kiválasztjuk a beállítás háttérképként lehetőséget. A felugró ablakban viszont van lehetőségünk már most kiválasztani az elrendezést. Középre, nyújtás vagy mozaik szerű elrendezést ill. a kép háttérszínét is megválaszthatjuk 1-2 kattintással. Asztalháttér beállítása gomb és élvezhetjük a kiválasztott kép szépségét.

háttérkép firefoxból

Lap tetejére