Légy üdvözölve !


PrintScreen, képernyőmentés, nyomtatás 

Mint a nevében is benne van, képernyőmentés, képernyőnyomtatás. Nagy segítség ez a funkció a gépet használó személyeknek, mivel szóban elmagyarázni mindazt, amit a képernyőn látunk, nagyon nehéz. A billentyűzeten megtalálható a "PrintScreen"("Prt SC") gomb (jobb oldal, felső sor). A képernyőn éppen látott oldal vagy program képét egyetlen kattintással másolhatjuk és egy képszerkesztőbe beilleszthetjük. Aki nem használ saját képszerkesztő programot, annak sem kell megijednie, nem kell a gépre telepíteni, mivel az, az operációs rendszerének (alap program) telepítésével a gépére kerül. Ezt a programot "Paint"-nak hívják. Megtalálható a Start menü-Minden program-Kellékek sorában.

A programot megnyitva a szerkesztés-beillesztés sorra kattintva már ott is van az előzőleg a "PrintScreen" gombbal bemásolt képernyő képe. A képet mentjük a Fájl-Mentés gombra kattintva az általunk kiválasztott mappába és küldhetjük akár e-mailban vagy a Messenger programban, de a képet nyomtathatjuk is, Fájl-Nyomtatás. (Előzőleg tekintsük meg: Fájl-Nyomtatási kép)

Amennyiben a kép egy bizonyos részletére van csak szükségünk, úgy a szaggatott vonallal ellátott téglalap ikonra kattintunk, körbejelöljük a kép bizonyos részletét, majd a Szerkesztés-Kivágás (de megtanultuk az egér jobb gombját használni, így egér jobb gomb és kivágás) sorral egyszerűen kivágjuk a kép szükséges részletét. Bal fent a fájl-új kiválasztásával és szerkesztés-beillesztés (megtanultuk használni az egér jobb gombját, így egér jobb gomb és beillesztés) és már ott is van a kívánt képrészlet, amit menthetünk, nyomtathatunk igényeink szerint.

Itt a kép ennek a cikknek a leírásáról (előző tárhelyről), egyszerű képernyőmentés (PrintScreen).

képernyőmentés
Nyomtatni  böngészőből, programból a nyomtató ikon  segítségével lehetséges. Amennyiben ez mégsem áll rendelkezésre a billentyűkombináció segítségével megtehetjük. A Ctrl-p gombok egyidejű lenyomásával már nyomtathatjuk is akár a képernyőt, akár egy Word vagy Exel dokumentumot.

Tehát, ha nem szükséges egy pillanatfelvételt készítenün a PrintScreen gombbal, akkor azonnal is nyomtathatunk, dokumentumot, weblapot vagy akár egy képet a szerkesztőnkből...


Lap tetejére