Légy üdvözölve !


Helyetted megcsinálja (töredezettség mentesítés)


töredezettség mentesítés
Beszéltünk már a rendszer töredezettség mentesítéséről. Létezik egy program, ami saját magától megcsinálja azt, amint a rendszer egy kicsit kezd "szétesni", a fájlok kezdenek töredezetté válni.

Nem kell most már figyelni a napok, hetek múlására, nézegetni mikor kell vagy nem kell elvégezni a töredezettség mentesítést. A rendszer gyorsabbá válik, automatikus helyreállítás történik.

A program neve IObit Smart Defrag. Letölthető innen. Indítsd el és futtasd.

 Smart-defrag futtatás...Futtatás ..


smart defrag..Tovább...

 

telepítés engedély...Fogadja el...

smart defrag tallózás...Tovább...

 

smart defrag ikonok...Tovább...Végig megy a csík, a telepítés történik...A felugró ablakban válaszd ki a még szükséges programokat.

Mivel ez egy család "tagja", ezért ajánl fel további telepítéseket.

smart defrag install

Számunkra csak a töredezettség mentesítő kell, ezért nem választunk további kiegészítőket. 

A pipákat vedd ki a kis kockákból, majd kattints a telepítés (install) ikonra. Ne félj, a program magyar nyelvű...

A felugró ablakban válaszd az indítás most lehetőséget.

smart defrag start

Ez a kép fogad bennünket, ahol is a teljes optimalizálást válasszuk. A későbbiekben erre ritkán lesz szükség, a program önállóan, magától fog dolgozni.

A gép rendezetlenségétől függően ez akár 1-1 '/2 órát is igénybe vehet. Ezzel számolj az indításnál. 1x okvetlen meg kell csinálni, esetleg másnap, más alkalommal.

smart defrag

Most már nincs is semmit teendőd. A program ezután mindennap többször is megcsinálja a töredezettség mentesítést! Ezután a jobb alsó sarokban láthatod a kis kék földgömb szerű ikont. Ha dolgozik csak a "fele" látszik.

Fontos!

Ha a következő gép indításkor szürkéskék háttéren sok szöveget látsz NE IJEDJ MEG! A gép az optimalizálást végzi. Ez 1-2 percig tart csupán és indul a rendszer....

Sajnos a program telepítésekor egy "toolbar" is telepítésre kerül, így az megjelenik a böngésző felső sorában. A programok telepítése és törlése mappából lehetőségünk van az IObit toolbar törlésére. Azt, hogy azt hogyan is kell, egy előző cikkemben már megírtam.

Már megint könnyítettünk magunknak, kevesebb a dolgunk, gyorsabb a gépünk...Hurrá!!Lap tetejére